top of page

En verder?

Loopbaanbegeleiding bij Femke in het Equibos leek mij op het eerste zicht nogal ver van mijn bed, maar toch intrigerend: wat was er toch mis in mijn carrière, mijn leven? Stilaan kwam ik tot de ontdekking, ik moest een afslag in mijn leven vinden.

En het werd een hele haarspeldbocht: echtscheiding en een nieuwe relatie!

Er kwam rust en een doel: een wandeltocht met Dax!

Mijn droom om te reizen en vooral onderweg te zijn, vond zijn landing in de prachtige streek van Valencia in Spanje. Daar maakte ik kennis met een geweldig concept: SOS Animales Sagunto waar ik dadelijk mee sponsor werd van (nooit) hopeloze gevallen. Mijn vriend overwintert in de streek, ik kan er dus altijd naartoe om mijn fosterhonden te zien en te knuffelen, tenzij ze geadopteerd worden (wat natuurlijk geweldig is).

Wat is het noodlot, of een waarschuwing?

 

Borstkanker in de eerste fase ontdekken, doet jou alles relativeren. Ik had het moeilijk, zo alleen met enkel mijn honden, maar ik worstelde mij erdoor: tabu soro ('nooit opgeven' in het Fijisch).

 

IMG_20191231_122504.jpg

Natuurlijk was er altijd twijfel en zocht ik raad bij verschillende personen. Waar de ene mij gek verklaarde, was de andere razend enthousiast! Ik zal het doen, en omwille van mezelf!

En ik wil ook het goede doel betrekken: waarom niet mij laten sponsoren en tegelijk 2 mooie projecten ondersteunen: het Equizorgbos in Diest (België) en het dierenasiel Animales SOS Sagunto in Estivella (Spanje).

Tegelijk promoot ik een fantastisch hondenras dat mij en hopelijk ook vele anderen zal verbazen: de Working Kelpie (WKC, geen FCI), van de familie Mangelschots (Bahou BM).

Hoe absurd het ook lijkt, het eerste dat ik deed, was een tent en slaapzak kopen! En in een notaboekje noteerde ik alle opmerkingen, ideeën en begon ik de route uit te stippelen.

Er is nog veel werk: de route verder uitpluizen, sponsors en overnachtingen zoeken, uitdokteren hoe Dax en ik aan onze dagelijkse voeding komen, maar het gaat lukken!

De rest van de voorbereiding en het verhaal van de uiteindelijke tocht kan je volgen in mijn blog.

Het goede doel

Rocho is mine.jpg
bottom of page