top of page

Hoe het allemaal begon?

Het startte allemaal met het reizen en de wens om een huisdier te nemen.

 

Wat mij vanaf mijn eerste reis het meest fascineerde, was het onderweg zijn, het gaan door verschillende landschappen en het gevoel dat er iets gaat gebeuren!

Een huisdier vind ik een noodzakelijke aanvulling aan het huisleven. Vroeger had ik altijd katten, konijnen, een schildpad in huis en tuin. Dolly (een mix hond) was mijn beste maatje van zodra ik thuis kwam, zij hield onvoorwaardelijk van mij en was altijd enthousiast!

Dan leerde ik, samen met mijn zoon, paardrijden en dat was ook een openbaring. Zo leerde ik ook Femke kennen, mijn hartsvriendin die eerst een manège runde, de Hippodroom, en dan ergotherapeut werd en een zorgboerderij opstartte, het Equizorgbos. Hier kon ik uren relaxen en mij bezinnen over de zin van het leven, met als keyword: Zen!

Maar een paard is geen echt huisdier. Het was wel een kinderdroom die verwezenlijkt werd. Een tijdje was ik zoet met een geweldig verzorgpaard, Fresco, een schimmel met een eigen willetje die mij wel zag zitten, vooral in de galop.

En toen ik besliste om het lokale asiel te bezoeken (in Mechelen), was het snel beslist: een hond (boerenfox) mocht ons gezin vervoegen. De wereld werd groter, wandelingen boeiender,  het dagverloop gestructureerder!

Na Spok (die we heel snel moesten afgeven) kwam er een puppy, Grimm. Deze jongen bracht een heel leerproces op gang waarbij ik zelfs het diploma van zelfstandig hondeninstructeur behaalde.

Een is geen, dus koos ik ervoor om een tweede hond erbij te nemen. Tijdens onze reis in Australië kwamen we in contact met de Working Kelpie, en dat was liefde op het eerste zicht! Zeker bij de eerste kennismaking bij de fokker, was het duidelijk dat er een nieuw hoofdstuk in mijn leven begon, met Dax!

De start was moeizaam en, alhoewel ik het koppige karakter van een boerenfox gewoon was, bleek het opvoeden van een Working Kelpie geen evidentie. We moesten onze draai nog vinden. Een draai vond ik enerzijds in bijkomend studeren en vrijwilligerswerk in het Equizorgbos, waar dieren, natuur, bijzonder zijn centraal stond en waar Dax meer en meer haar kwaliteiten toonde.

Sprong.jpg
100_1956.jpg
IMG_6133.JPG
bottom of page